Do väzby ide ďalších šesť údajných členov skupiny piťovcov

18.11.2011 Bratislava

Bratislava 18. novembra (TASR) - Okresný súd Bratislava 1 vzal dnes do väzby šiestich mužov obvinených z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Dôvodom je takzvaná úteková, kolúzna a preventívna väzba. Obvinení podali proti rozhodnutiu sťažnosť, o ktorej po doručení rozhodne Krajský súd (KS) v Bratislave. TASR o tom informoval hovorca KS Pavol Adamčiak.

Šestica mužov bola zadržaná v utorok (15.11.) v rámci zásahu voči takzvanej skupine piťovcov. Sudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku – pracovisko Banská Bystrica dnes už rozhodol o vzatí do väzby ďalšej šestice mužov zadržaných v rámci utorkovej (15.11.) akcie. Dôvodom bola možná obava z ovplyvňovania svedkov. Aj títo obvinení podali proti rozhodnutiu sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR. Osoby, považované za členov gangu, sú obvinené v kauze podvodom získaných hypotekárnych úverov z USA.

Vo väzbe ostáva aj údajný šéf gangu Juraj O. Návrh na jeho väzbu podal prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Generálnej prokuratúry (GP) za trestné činy poškodzovania cudzej veci a nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Špeciálny prokurátor podal v tejto veci podpaľovania áut návrh na väzbu nielen na Juraja O., ale aj na Michala B., Martina P. a Petra B., ktorý súd rovnako schválil.

Celkom 20 členov organizovanej trestnej skupiny piťovcov zadržala polícia tento týždeň počas najväčšieho zásahu v dejinách samostatného Slovenska. Do akcie bolo zapojených 350 policajtov, ktorí zároveň realizovali niekoľko desiatok domových prehliadok v štyroch krajoch. Obvinenia boli vznesené aj voči trojici ďalších mužov, ktorých sa nepodarilo zadržať.
 

Vyberte región